IT-säkerhet

Bra att veta om IT- och Informationssäkerhet:

Det är den mänskliga faktorn som står för de flesta IT-relaterade incidenter. För att uppnå en grundläggande säkerhet är det mycket viktigt att alla medarbetare och leverantörer har den kunskap, attityd och förståelse som krävs för att minska risken för att göra misstag.

Mjukvaror och applikationer

– Att ladda ner en app, det kan inte vara så farligt. Eller? Men vad händer om den skadar dina IT-system eller släpper igenom skadlig kod? Ladda ned både programvaror och appar från kända källor och uppdatera dem kontinuerligt. Oftast är det kända sårbarheter i operativsystem och programvaror som utnyttjas av skadlig kod.

Datorer och mobila enheter

Hur säkert uppkopplade är din verksamhets datorer, mobila enheter och surfplattor? Nästan alla datorer kräver idag uppkoppling mot internet på olika sätt för att lösa verksamhetens behov. Ofta har även mobiler och surfplattor samma tillgång som datorer på arbetsplatsen. För att inte riskera att få intrång eller förlora information behöver flera åtgärder, som exempelvis användning av starka lösenord och kryptering, vidtas för att skydda alla dessa enheter.

Nätverk

– Vad skulle hända om obehöriga kom åt din verksamhets uppgifter via dina nätverk? Verksamhetens brandväggar ska vara säkra och lösenorden starka. Information ska dessutom vara krypterad om den skulle hamna i fel händer.

Behörigheter

– Har din organisation rutiner för vilka som är behöriga till dina IT-system? Din verksamhet avgör vilka behörigheter vilka IT-system som medarbetarna får tillgång till.

Teamet bakom iByn.se prioriterar din säkerhet. Vi sparar information om ditt besök här på iByn.se offline och raderar denna data som lagras på våran server fem gånger i veckan för att förhindra läckage av dina uppgifter. Din data lagras av oss offline under högst 3 månader. Intrång på hemsidor är ett stort problem både hos små och stora online-butiker, därmed har vi förberett oss för att skydda dig som kund. Efter att du har fyllt i formuläret nedan med korrekta uppgifter samt dina önskemål så kontaktar vi dig från en Proton-mail där du som kund får all nödvändig information om leveransen och hur du går tillväga inför ett köp.

Förnamn
Efternamn
E-post
Meddelande
Fantastiskt! Ditt meddelande har skickats och vi återkommer till dig inom högst 48h. Med vänliga hälsningar iByn.se
There has been some error while submitting the form. Please verify all form fields again.

Sedan 2005 har vi arbetat med IT-säkerhet, optimering och utveckling av digital infrastruktur. Sedan 2010 består vi av ett världsomspännande team som på olika sätt arbetar med olika delar av cybersäkerhet, digital infrastruktur och elektronisk övervakning, där våra partners i flera länder bistått företag och organisationer att bevara säkerheten och affärshemligheter intakt från intrång. Ett stort åkeri kan till exempel ha nytta av störningsutrustning som hindrar lastbilschaufförer från att använda mobiltelefon under körning vilket ökar säkerheten för chauffören och medtrafikanter samt minskar olyckor i trafiken. 2021 utökar vi vårt utbud till att tillhandahålla produkter för företag, myndigheter och rättsväsende där vi ser ett ökat behov för digitala tjänster och utrustning som kräver tillstånd, vi erbjuder idag förutom det ovan nämnda även tömning av mobiltelefoner och datorer som rättsväsendet idag saknar tekniken för och kan skräddarsy system som både manuellt och automatiskt söker igenom, öppnar upp och lagrar information från externa enheter så som datorer och mobiltelefoner. Genom våra egenutvecklade program och produkter kan vi fjärrstyra enheter på distans var i världen ni än befinner er, där ni får en mottagare som man fäster på produkten som ska låsas upp eller tömmas på innehåll. Vi installerar, underhåller och utbildar även utsedd personal i att hantera våra produkter på ett säkert sätt.